Doffer

Doffer vertelt het liefdesverhaal van duivenmelker Kees en zijn vrouw. Na jarenlang samen met zijn vrouw voor de duiven gezorgd te hebben, neemt hij afscheid van hun leven samen. Zijn herinneringen zijn verbeeld in transparante lijn animaties. Samen met Saskia Kluit heb ik aan dit intieme portret gewerkt. We hebben gepuzzeld, geschaafd, het even laten rusten en het weer opgepakt. We zochten naar dit tempo, deze kleurstelling én deze vertelling.

Samenwerken?
Neem hier contact met mij op

Credits

PRODUCTIE Natzand films
REGIE Saskia Kluit
ANIMATIE Hanneke van der Linden
CAMERA Rogier Timmermans
MUZIEK Bart Bleijerveld

Doffer is vertoond op de volgende festivals:

-Margareth Mead Film festival New York 2010
-Dok Leipzig 2010, genomineerd voor de beste internationale kortfilm
-London International Documentary Festival 2010
-Nederlands Film Festival 2010 -Go Short festival in Nijmegen 2009

Saskia Kluit / Regie:
 
‘Het mooie resultaat van Doffer kon ontstaan door de soepele samenwerking tussen regisseur en animator. Samen hebben we het verhaal van Kees in beeld en geluid gevormd. Hanneke kan de tijd nemen om te onderzoeken wat het beste werkt. Ze kan zowel sturen als luisteren. Net wat er nodig is om verder te komen.’