10 x Beter
/ Leader
Info
Klant: NTR
Functie: Concept / Art Direction / 2D animator
10xBeter is een consumenten programma met in elke aflevering nuchtere tips voor een beter leven. Alledaagse onderwerpen komen aan bod die benaderd worden met een boerenverstand.

Aan mij de vraag of ik de look en feel wilde ontwerpen voor dit nieuwe programma. Dit is de ident geworden, een vrolijk tijdschrift in beweging. Inmiddels zijn er al 7 verschillende seizoenen gedraaid met zeven verschillende thema's.
10 x Beter / Leader
Siety Boerhave / Programma ontwikkelaar en regisseur
Het werk van Hanneke raakte me en gaf me de indruk dat zij in staat zou zijn 10xBeter vorm te geven in alles: logo, look & feel, symbolen, leader, bumpers. Na de eerste briefing had ze al snel de toon te pakken en wist ze me telkens weer te verrassen. Werkelijk fantastisch.

Hanneke blijft rustig, hoe dringend de deadline ook is, en probeert altijd op zoek te gaan naar de juiste toon. Ze denkt mee, ziet valkuilen EN oplossingen. Ze is in staat de vertaalslag te maken van plan naar project.

Kortom: Hanneke is gewoon 10xBeter!
Ontwerp / TV ident
Hier zie je de verschillende uitingen die zijn ontworpen. Zoals een logo; 10 cijfers in zijn eigen font; titelbalken met 10 tips; graphics voor de vormgeving van het magazine; iconen voor de verschillende thema's; de opmaak van het magazine; buffers; een bewegende advertentie pagina voor de online NTR academie en natuurlijk de leader.
Leader / diversiteit
De leader wordt aangepast per thema. De serie werd al uitgezonden in de thema's eten, bewegen, geld, wonen, de special 'onderwijs', ouder worden, buitenleven, opvoeden en feestdagen.

Deze zomer staat de laatste serie gepland. 10xBeter de zomer door. Hiervoor heb ik een bieretiket ontworpen.
Credits
REGIE / FORMAT Siety Boerhave
LEADER DESIGN Hanimatie
ART DIRECTION Hanimatie
2D ANIMATIE Hanimatie
3D ANIMATIE Ralf Hekkenberg
COMPOSITING Ralf Hekkenberg
LAYOUT MAGAZINE Subsoda
MUZIEK Alex Debicki
PRESENTATIE Harm Edens